Piramida de pe Ceres

Ceres a fost primul obiect descoperit din centura de asteroizi, din aceasta cauza primind prefixul 1. Este considerat ca fiind cel mai mare asteroid din sistemul solar.

Prima sa observare a avut loc la 1 ianuarie 1801 in Palermo (Sicilia) si ii apartine lui Giuseppe Piazzi. Pe 24 august 2006, in urma unei rezolutii a Uniunii Astronomice Internationale în care a fost schimbata definitia termenului de planeta, Ceres a primit statutul de planeta pitica.

Ceres este un corp ceresc plin de mistere si surprize.

ceres01

Ceres se afla in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.

ceres1

O noua serie de imagini ale planetoidului Ceres, luate de sonda spatiala Dawn, i-a surprins pana si pe oamenii de stiinta de la NASA, despre care se poate spune ca au vazut destule la viata lor.
Lucrul care a starnit aceasta reactie este reprezentat aparitia in imaginile despre care discutam a doua spoturi luminoase pe suprafata lui Ceres.

Despre originea acestora, cei de la NASA comenteaza ca luminile, de intensitate diferita, ar putea proveni ca urmare a unor eruptii vulcanice, dar ca se vor pronunta cu mai multa certitudine pe masura ce sonda spatiala se va apropia de suprafata planetoidului si rezolutia imaginilor se va imbunatati. jurnalul

Ceres 00

Ceres001

Ceres 1 Nasa

Specialistii spun ca este vorba despre eruptia unui vulcan, insa sunt multe voci care spun ca ar fi vorba despre o colonie extraterestra, care are baza pe Ceres. Sa fie un vulcan care erupe non stop ? Exista multe fotografii care surprind cele 2 pete de lumina de pe Ceres.

Gheata ? De ce nu diamant sau vreun munte de perle ? Sau poate un steag alb care vrea armistitiu …

Despre petele de lumina s-a tot discutat si internautii cred mai repede intr-o baza extraterestra decat in ghetari si vulcani , o alta stire pare sa se adauge la misterele Planetei Ceres – o piramida.

ceres004

ceres2

Navele spatiale NASA ce studiaza mica planeta au fotografiat o piramida cu masuri gigantice – 6.3 kilometri inaltime si 18 kilometri latime. Piramida lui Keopsa are doar… 130 metri inaltime.

ceres

ceres6

Ceres9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.