Postul negru. O noua terapie – Thierry de Lestrade

• Este oare postul periculos?

• Ce mecanisme implica la nivel celular?

• Îi putem masura efectele?

• Cum actioneaza el asupra celulelor canceroase?

Si daca postul negru ar fi o metoda simpla si eficienta pentru tratarea multor boli?

Ideea este cu adevarat provocatoare, ba chiar scandaloasa pentru unii sustinatori ai dogmei medicale. Si totusi, studiile stiintifice despre post nu lipsesc: începând cu doctorul Henry Tanner, care a postit timp de patruzeci de zile în 1880, la New York – supravegheat de confratii sai – pâna la biologul american Valter Longo care, în prezent, supune postului soareci suferinzi de cancer si obtine rezultate uimitoare. De exemplu, câta lume stie ca cercetatorii si medicii rusi au salvat mii de pacienti, începând cu anii 1950, cu ajutorul postului negru?

Privarea totala de hrana (primele doua sau trei zile). Ingerarea unei solutii de sulfat de magneziu care provoaca o curatare a intestinelor pacientului constituie debutul postului.

In perioada de început, pacientul risca sa fie deranjat de orice referire la mâncare, fie ca e una vizuala sau olfactiva, ba chiar si o discutie. Perceptiile legate de mâncare provoaca reflexe salivare, uneori chiar crampe ale stomacului.

Somnul este redus si superficial, pacientii sunt iritabili si pot prezenta o exacerbare a simptomelor. Greutatea scade rapid (între 800 de grame si 1 kg pe zi), presiunea arteriala ramâne stabila, însa ritmul cardiac se poate intensifica usor si deveni neregulat.

Faza de acidoza. între a treia si a cincea zi de post, senzatia de foame scade, pâna la disparitia totala. Vederea sau mirosul de mâncare nu mai stimuleaza pacientul si nu-i mai trezeste interesul. Ocazional, se poate plânge de dureri de cap, de ameteli – mai ales la schimbarea pozitiei, la ridicarea brusca din pat – de greturi, de un sentiment de slabiciune. Limba este, în general, acoperita cu un strat subtire, albicios. Procentul de zahar din sânge poate sa scada la 65% din nivelul initial.

Starea de greata usoara se datoreaza unei cresteri a aciditatii în sânge. în realitate, adaptându-se la lipsa hranei, corpul începe sa arda grasimile din rezerva, iar combustia incompleta produce deseuri ce se regasesc în sânge si provoaca aciditatea. Medicii rusi insista asupra obligatiei de a bea mult (apa si ceai) si de a face exercitii fizice (trei ore pe zi).

Scopul: a respira, a ventila, a transpira – pentru a activa toate organele emonctorii – ajutând corpul sa elimine toate toxinele. Spalatura intestinala, practicata zilnic, face parte din procesul de evacuare. Astfel de practici permit depasirea fazei neplacute de adaptare cât mai blând posibil.

Faza de compensare si de echilibru. In general, între a patra si a saptea zi, corpul îsi restabileste brusc echilibrul si starea pacientului se schimba radical. Dispare senzatia de slabiciune, pacientul se simte deodata puternic si motivat, moralul lui se îmbunatateste.

Dupa a zecea zi, pierderea în greutate se stabilizeaza în jurul a 200 de grame pe zi. Dispare stratul albicios de pe limba, care îsi recapata culoarea roz. Bolnavii aflati în stare catatonica traiesc o diminuare a tensiunilor, iar sentimentele negative încep sa dispara. In cazul celor ce au halucinatii auditive, vocile interioare tind sa-si piarda din intensitate dupa a zecea zi.

In privinta depresiei, ameliorarea se observa între a saptea si a zecea zi, fiind uneori de scurta durata. In general, pacientii depresivi se elibereaza de depresie între a douazecea si a douazeci si cincea zi. Daca depresia dateaza de mult, uneori ameliorarea se simte abia începând cu momentul realimentarii. Bineînteles, datele sunt doar orientative: totul depinde de boala, de vechimea sa si de relatia stabilita cu pacientul… sursa

 

Profesorul Dafin Muresanu a adaugat ca, potrivit unor studii, celula tumorala nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult usurata cu post.

“Exista un grup de cercetare la Spitalul Charite din Berlin, Andreas Michalsen are foarte multe lucrari stiintifice în reviste importante cu privire la post. Se produce o resetare, care îti da un nou profil. Jean Patrice Robbin, alt cercetator mare, care are foarte multe lucrari în acest sens, Institutul de Cercetare si Tratament al Cancerului, Norris Cancer Center din Los Angeles, centru foarte avansat de studiu al comportamentului celulelor tumorale în post. Celula tumorala nu se poate adapta la regimul hipocaloric si, practic, chimioterapia este foarte mult usurata cu post. S-a observat ca toleranta pacientului este mult mai buna la chimioterapie în regim hipocaloric sau post”, a precizat Dafin Muresanu.

El a mai spus ca omul dupa post este mult mai viguros, capacitatea lui de reactie este mult mai buna.

“Stiinta ne arata ca pinguinul poate sa reziste fara mâncare o suta de zile, ursul când hiberneaza nu manânca. Omul dupa post este mult mai viguros, are o capacitate de reactie mult mai buna. Ramâne doar reglarea noastra de a nu consuma mai mult decât avem nevoie, pentru ca organismul se adapteaza mult mai bine la post. Putem ajunge sa scriem pe pâine: «Ai grija, daca manânci prea mult, ai putea avea probleme de sanatate! Postul presupune si un pic de vointa. Postul nu este o problema controversata. Vedeti cum poate fi folosit, ca o interventie în anumite situatii”, a mai aratat profesorul Dafin Muresanu. sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.