Povestea tanarului care imparte “bani cu suflet” in plicuri ascunse

Initiatorul proiectului vrea sa isi pastreze anonimatul, insa a precizat ca este “un om normal, cu nevoi normale, cu familie, cu slujba normala si rate la banci”. Nu este nici pe departe milionar, “poate doar in lei vechi”, insa este de parere ca “bogatanii sau guvernele nu vor salva tara, ci romanii”. Pana acuma a “investit” 1.000 de lei in aceasta campanie.

De curand, un milionar din San Francisco, care si-a facut averea din investitii imobiliare, a inceput sa daruiasca bani in plicuri ascunse. A vrut astfel sa ofere si el comunitatii cate ceva din averea stransa, iar exemplul sau a fost urmat de filantropi din zeci de orase americane. “Bani cu Suflet” nu se inspira, insa, din initiativa filantropului american.

“Bani cu suflet NU se inspira din HiddenCash, aveam aceasta idee de vreo 3-4 ani, dar aparitia HiddenCash m-a determinat sa incep propriul meu proiect. Initial, mi-am zis ca ar trebui sa astept sa devin milionar si apoi sa fac acte caritabile. Insa am invatat ca nu conteaza suma donata, ci exercitiul in sine”, marturiseste binefacatorul clujean.

Am vrut sa aflam daca banii lasati in plicuri sunt, intr-adevar, dati mai departe sau daca oamenii care ii gasesc ii pastreaza pentru sine.

“Spre placuta mea surpriza, pana acum, doar un singur gasitor a pastrat jumatate din suma, restul au donat in intregime banii din plicuri mai departe”, ne lamureste omul din spatele proiectului “Bani cu Suflet”. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.