Prajiturele festive si vesele

Prajiturele cu miere si cuisoare

Ingrediente:

250 g faina
125 g unt
125 g zahar
100 ml miere
2 lingurite praf de copt
scortisoara
cuisoare macinate
anason macinat

Mod de preparare:

Arde zaharul într-o craticioara si stinge-l cu o cana cu apa. Ia-l de pe foc, adauga mierea si untul si amesteca pâna se dizolva. Dupa ce siropul obtinut s-a racit, presara mirodeniile, faina si praful de copt si framânta pâna vei obtine un aluat omogen. Înfasoara-l în folie si tine-l la frigider aproximativ 2 ore. Mai framânta-l o data, dupa care întinde o foaie cu grosimea de 2-3 mm. Cu ajutorul formelor speciale, decupeaza din aluat figurine si asaza-le în tava acoperita cu hârtie de copt.

R Libera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.