Preot român, acuzat de agresiune sexuala în Canada: “Sunt distrus, e o înscenare”

Scandal în comunitatea româneasca din Toronto. Preotul paroh de la biserica Ortodoxa “Toti Sfintii” din Scarborough se lupta sa îsi demonstreze nevinovatia, dupa ce a devenit tinta unor acuzatii de agresiune sexuala.

Acuzatoarea este o femeie din parohie, tot românca. A facut denunt la Politie, iar preotul a fost arestat si interogat timp de 2 ore, dupa care anchetatorii l-au pus în libertate. Potrivit presei canadiene, femeia care îl acuza pe parintele Ioan Pop spune ca acesta a agresat-o în data de 4 septembrie, chiar în biserica, si ca doi enoriasi au intrat în lacasul de cult la timp ca sa o salveze.

Parintele Ioan Pop spune ca femeia a venit, într-adevar, la biserica, în acea zi, ca sa îi ceara un fel de scrisoare pe care avocatul ei sa o poata folosi în instanta ca sa îsi poata vedea mai des copilul în vârsta de 8 ani. Cel mic e în grija statului, pentru ca, spune preotul, mama lui e instabila emotional. “Îl vedea doar martea si miercurea, câte 2 ore, si voia sa îl vada si sâmbata si duminica, sa îl aduca în comunitatea româneasca. Tot eu i-am botezat copilul, în 2006. Ea a revenit în comunitate de ceva vreme si a venit la biserica. Noua ne-a fost mila de ea, i-am dat de mâncare, am facut si colecta pentru haine si alte cele”, explica preotul. jurnalul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.