Presiunea pe sistemul de pensii va fi uriasa

Un val masiv de pensionari va trebui sustinut, peste 15-20 de ani, de cei nascuti în anii 1990 – 2000, într-o perioada cu natalitate extrem de scazuta.
Viitoarele generatii active pe piata muncii ar trebui sa sustina doi pensionari, nu doar unul, ca pâna acum, în contextul îmbatrânirii accentuate a populatiei, care pune o presiune din ce în ce mai mare asupra mecanismelor de protectie sociala, a declarat presedintele Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat, Ovidiu Marian.

“Cele peste 1,7 milioane de persoane nascute în anii care au urmat intrarii în vigoare a Decretului 770/1966 vor iesi de pe piata muncii la fel de brusc si de masiv cum au intrat. Peste 15- 20 de ani, când acestia vor ajunge la vârsta de pensionare, se vor evapora de la buget contributiile a o treime din salariatii români, iar valul masiv de pensionari ar trebui sustinut de catre cei nascuti în anii 1990- 2000, asadar într-o perioada cu natalitate extrem de scazuta”, a explicat Ovidiu Marian. lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.