Primul val de migranti a ajuns în România: în ce conditii au fost cazati în Galati si ce drepturi vor avea daca vor primi azil

Într-o atmosfera aproape conspirativa, 15 persoane din Yemen si Siria au fost aduse din Grecia pentru a fi adapostite în Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil de la Galati.

Criza migratorie care aproape ca a dat peste cap Europa a adus si în România primii imigranti alocati prin programul UE de redistribuire în tarile membre. Originari din Yemen si Siria, acestia au aterizat joi dimineata în Bucuresti, unde au fost asteptati de premierul Dacian Ciolos, iar apoi au fost transportati catre Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati. Dupa câte ne-au marturisit autoritatile (imobilul în care sunt cazati refugiatii este în interiorul unei unitati militare, asa ca momentan accesul la acestia este prohibit), grupul ajuns la Galati este format din 15 persoane cu studii superioare, printre care se afla si câtiva copii. Migrantii au ajuns la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Galati joi, 3 martie 2016, în jurul orei 15:00, la bordul unui microbuz care a fost dus rapid în curtea institutiei, în zona în care alte persoane civile nu au acces decât cu autorizatie speciala.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.