Profetia Parintelui Paisie Aghioritul

O profetie pe care am auzit-o cu urechile mele din gura Cuviosului Paisie, acum aproximativ 25 de ani, pe când lumea nu „fierbea” ca acum.

Discutam într-o dupa-amiaza, doar noi doi, în curtea Panagudei, despre diferite subiecte. Trebuie sa fi fost în 1991. La un moment dat, îmi zice Staretul: „Unora le convine sa nu existe Grecia… Dusmanii nostri vor sa ne sfârtece, iar prietenii sa ne striveasca… Nu conteaza… Au oamenii planurile lor, dar si Dumnezeu le are pe ale Lui. În cele din urma, interesele celor mari vor fi astfel, încât vor fi nevoiti sa ne ajute.

Constantinopol

Nu din prietenie sau pentru ca asa este corect, ci pentru ca asa va face Dumnezeu sa le fie interesele. Se vor lupta între ei si nu se vor putea birui unul pe altul si vor spune: Orasul (Constantinopolul) nu-l vom lua nici noi, nici voi; îl vom da grecilor. Va intra armata greaca în Oras fara sa lupte. Turcia va fi desfiintata. Se vor autoproclama stat si curzii, si armenii”. Asta întrecea orice închipuire. Dar a spus-o însusi Staretul… Mi-am amintit atâtea cazuri din neînsemnata mea viata, când mi-a prevestit viitorul. Cel care „vede” viitorul, viitorul neînsemnat al unui om, nu poate oare „vedea” viitorul tarii mele? Mi-am amintit atunci cum ne spunea ca Uniunea Sovietica se va desfiinta: „Lanturile în care era tinut poporul au ruginit. Nu mai pot fi folosite… Se va desfiinta, … comunismul va cadea…”. Si atunci mi se pareau de neconceput. Uniunea Sovietica era un imperiu puternic, ce controla o jumatate din glob. Era posibil sa cada?, ma întrebam cu oarecari dubii. Si iata ca Staretul a avut iarasi dreptate. Iata ca iar s-au adeverit cuvintele lui. Nu au trecut mai mult de 10 ani si cuvintele lui s-au împlinit pâna la cel mai mic detaliu. Iata ca acum îmi prevesteste disparitia Turciei si reluarea Constantinopolului de catre greci. Crestinismul se va întoarce la vatra sa ancestrala!!!

Seara ma gândeam la cele pe care mi le-a zis. Bine, zic, noi, grecii care traim în Grecia, suntem 10 milioane. Populatia Constantinopolului este mai mare. Si sa ne dea Orasul, cum îl vom administra? A doua zi am coborât din nou la Panaguda, cu acest gând în minte. Iata ce mi-a spus: „În primul rând, multi vor muri inclusiv datorita holerei care va izbucni în Oras. În al doilea rând, ne vor da doar partea europeana si o mare parte a populatiei se va muta în partea asiatica. Gândul îmi spune ca vor face aceasta pentru ca strâmtoarea sa fie un bun international. În al treilea rând, multi se vor boteza si vor deveni crestini. Cu ajutorul acelora vom conduce Orasul…”. sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.