Puterea rugaciunii

Sunt momente în viata fiecarui om când totul o ia razna, când cauta o sustinere în jurul sau, în persoanele din preajma si nu o gaseste. Uitam însa cel mai de pret lucru : Cineva este alaturi de noi în permanenta.

Trimite felicitari ortodoxe

Nu trebuie decât sa-l chemam si vine imediat – Este Dumnezeu . Prin rugaciune , strigatul nostru se face auzit si de fiecare data primim ajutor. Doar ca unii dintre noi uitam de prea multe ori si ne amintim doar când avem probleme.
Parintele Arsenia Boca spunea un mare adevar:
De obicei oamenii nu se intorc la Dumnezeu decat atunci cand dau de primejdii, adica atunci cand ii ajunge dreptatea dumnezeiasca din urma si trebuie sa dea seama de ce au facut. Nu e rau sa te intorci la Dumnezeu nici chiar atunci, in ceasul al unsprezecelea; insa ar fi cu mult mai bine sa vii de buna voie la rosturile tale vesnice, si nu tras de maneca sau palit cu prajina din urma. Daca am fi noi mai simtiti, am vedea ca Dumnezeu, preamilostivul ne imbie cu iubire. Inca din dimineata vietii, taina sfanta a pocaintei, ca sa nu ajungem catre seara vietii asa de imblatiti de rele. Taina pocaintei este judecata milostiva, ce o face Dumnezeu cu noi pacatosii, cand mergem noi, de buna voie si ne marturisim greselile.


Mi-am amintit de Parintele Arsenie Boca , pentru ca Dumnezeu mi l-a trimis atunci cand aveam mare nevoie. Ce bine ar fi daca fiecare dintre noi ar putea sa-si aminteasca aceste cuvinte întelepte macar odata pe zi… si nu numai când suntem apasati de nevoi. Uneori uit si eu… si are grija Doamne Doamne sa-mi spuna… nu ai uitat cumva ceva? Si chiar uitasem ceva. Uitasem ce putere are rugaciunea… am fost la un pas de colaps… nu-mi gaseam sprijinul.. chiar daca era în fata mea. Pâna când Dumnezeu mi-a trimis ajutor: atât de simplu: roaga-te.”Spune rugaciunea inimii!”. Un mesaj simplu dar patrunzator. Acest mesaj pe mine m-a salvat. Asadar rugati-va! Este atât de simplu. Prin rugaciune vorbim cu Tatal Nostru si întotdeauna el ne aude si ne ajuta. (Ilinca E)

Minune la Manastirea Prislop, Arsenie Boca, Ioan… by Tfmvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.