Putin are mandat pentru interventia militara în Ucraina.

Noul lider pro-rus al regiunii autonome ucrainene Crimeea, care se opune autoritatilor se la Kiev, a cerut ajutorul lui Vladimir Putin, iar Moscova a transmis imediat ca “nu va ignora cererea”. Ucraina acuza Rusia ca a trimis deja mii de militari în regiune si a catalogat miscarile de trupe drept “o invazie”. Presedintele Barack Obama a avertizat, vineri, Rusia, ca o interventie militara în regiune “va avea un cost”. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut si a primit acordul Senatului pentru o interventie militara în Crimeea. UPDATE: Cu putin timp în urma, pe strazile principale din Simferopol s-au auzit mai multe împuscaturi. Pe de alta parte, un oficial american, citat de Reuters, spune ca SUA se concentreaza, deocamdata, pe o “solutie diplomatica” pentru Crimeea.

Consiliul Federatiei, Camera superioara a Parlamentului Rusiei, îi cere presedintelui Vladimir Putin retragerea ambasadorului rus din Statele Unite, pe fondul situatiei tensionate din Ucraina.

Pe de alta parte, unii oficiali rusi se opun unei astfel de masuri.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a luat înca nicio decizie privind utilizarea fortei militare în Ucraina, declara purtatorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

“Aprobarea unei eventuale interventii militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federatiei. Dar presedintele este cel care decide. Deocamdata, nu a luat nicio decizie în acest sens”, a afirmat Dmitri Peskov.

realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.