“Radarul padurilor”: Oricine va putea cere, la 112, verificarea unui transport de lemn

Oricine va putea cere verificarea legalitatii unui transport de lemn, apeland 112 si indicand numarul masinii, dupa 8 octombrie, cand va fi lansat sistemul de control pentru prevenirea taierilor ilegale, cunoscut ca “Radarul padurilor”, a declarat vineri ministrul Apelor si Padurilor, Doina Pana.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a prezentat, intr-o conferinta de presa, modul in care va functiona sistemul pentru prevenirea taierilor ilegale de copaci, instituit printr-o hotatare de Guvern adoptata in 4 iunie si care va fi implementat din 8 octombrie.

Odata cu implementarea sistemului, orice cetatean va putea face sesizari la numarul 112 privind transporturile de lemn care ar putea proveni din taieri ilegale.
“Radarul padurilor” este un sistem informatic care permite monitorizarea traseului lemnului de la plecarea din padure si pana devine mobila sau iese din tara, in timp real, se arata intr-un comunicat al departamentului.

Prin Hotararea de Guvern nr. 470/2014 s-a stabilit ca, incepand cu data de 8 octombrie 2014, toate transporturile de lemn, cu exceptia lemnului “pentru foc”, in volum de pana la trei metri cubi, transportat cu atelaje, sa se faca obligatoriu folosind acest sistem informatic. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.