RAPORT NASA desecretizat. Supervulcanul care ameninta chiar în acest moment omenirea

Oamenii de stiinta de la NASA au dat publicitatii, în urma unui documentar BBC, un raport tinut secret pâna recent si care are la baza o ipoteza înspaimântatoare legata de activitatea vulcanica a unei zone din Statele Unite.

Raportul NASA face referire la celebrul Parc National Yellowstone. Sub cei 8.991 de kilometri patrati ai paradisului natural clocoteste o enorma punga de lava.

Daca pentru turisti gheizerele mirobolante si izvoarele termale de o frumusete salbatica pe care le genereaza germinatia vulcanica din subteran alcatuiesc un spectacol unic al naturii, pentru cercetatorii de la NASA toate acestea constituie o bomba cu ceas la scara unei civilizatii.

Brian Wilcox, angajat NASA, a declarat pentru BBC ca, dupa ce a studiat acest pericol, a ajuns la concluzia ca „amenintarea supervulcanului este substantial mai mare decât amenintarea asteroizilor ori a cometelor”.

Exista 20 de supervulcani cunoscuti pâna în prezent pe planeta noastra. Eruptii majore ale acestei salbe de supervulcani se produc, în medie, o data la 100.000 de ani. Unul dintre principalele efecte dezastruoase pe termen lung pe ar fi foametea, care s-ar putea instala dupa o lunga iarna vulcanica.

O iarna vulcanica ar afecta rezervele de hrana la nivel global. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.