Razboiul reclamelor despre Rosia Montana

Actrita Maia Morgenstern protesteaza dur, smulgându-si cerceii de aur din urechi, într-un clip publicitar, fata de exploatarea miniera din Apuseni. Acesta este ultimul spot legat de controversatul proiect.

Televiziunea este unul dintre câmpurile solicitate de lupta când vine vorba despre controversatul proiect minier de la Rosia Montana. Agentiile de publicitate creeaza spoturi si le lanseaza pe TV, mediul cu cel mai mare impact asupra românilor. Vineri a aparut ultima reclama din aceasta serie. Filmarea, facuta la cariera de cupru de la Rosia Poieni, este alb negru, cu exceptia bijuteriilor de aur pe care le poarta actrita.

„Buna ziua. Sunt Maia Morgenstern si vreau sa le fac o donatie celor care au neaparata nevoie de aur”, îsi începe actrita pledoaria. Apoi, îsi scoate bratara de la mâna stânga si lantisorul de la gât. Cadrul se schimba, începe un cântec apocaliptic, Dead Can Dance – „The Host of Seraphim”, iar Maia Morgenstern îsi rupe lobul urechilor, tragând cerceii de aur. Este momentul de maxima intensitate al spotului crud, rece si hotarât. Sângele începe sa-i curga pe gât. „Poftiti, domnilor, tot aurul meu. Numai lasati-ne-n pace!”, spune Maia si se ridica. adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.