Reactia Elenei Udrea dupa ce a aflat ca a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare: “Razboiul nu s-a terminat!”

Reactia Elenei Udrea dupa ce a aflat ca a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare: “Razboiul nu s-a terminat!”

Pentru ca au judecat-o dupa vechiul Cod Penal, magistratii nu i-au mai dat niciun spor de pedeapsa, asa cum cerusera procurorii anticoruptie. Sentinta nu este definitiva, insa o eventuala mentinere a condamnarii l-ar putea duce in spatele gratiilor si pe fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare. In schimb, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.
Elena Udrea a primit vestea condamnarii acasa. A pledat pana in ultima clipa pentru achitare, insa judecatorii au gasit-o vinovata. A fost condamnata la 6 ani de inchisoare pentru trei fapte de abuz in serviciu si alte trei de luare de mita. A avut noroc ca judecatorii au condamnat-o dupa vechiul Cod Penal si pedepsele nu au fost contopite, ceea ce ar fi insemnat un spor de pedeapsa urias.
“Este o sentinta abuziva, nu tine cont de lipsa probelor din dosar. Este avident ca aceasta etapa a luptei, a razboiului, a fost castigata de sistem, dar razboiul nu s-a terminat si nu este pierdut”, a declarat Elena Udrea pentru Stirile Pro TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.