Religia si jocurile de noroc au acelasi efect asupra creierului

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Utah arata ca euforia spirituala are acelasi efect asupra creierului ca primirea unui premiu, dragostea sau consumul de droguri.

Religia, gasirea sufletului-pereche, câstigurile materiale sau consumul de droguri sunt resimtite la fel pentru ca activeaza aceleasi circuite în creier, se arata într-un studiu publicat de cercetatori de la Universitatea din Utah. Acestia au folosit imagistica prin rezonanta magnetica pentru a studia 19 mormoni devotati si au descoperit ca rezultatele din timpul rugaciunii sunt similare celor obtinute prin intermediul rugaciunii si placerii.

Regiunile creierului care se ocupa de perceptia importantei sau noutatii s-au modificat si ele, au mai aratat testele de imagistica. Cu toate acestea, legatura dintre experientele spirituale si circuitele creierului care proceseaza recompensa sugereaza ca „formarea religioasa poate fi o forma de conditionare clasica, sau Pavloviana”, a declarat autorul principal al studiului, Jeffrey S. Anderson. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.