Robotii trimisi sa curete zona contaminata de la Fukushima au ”MURIT” din cauza radiatiilor. ”Nu poate nimeni sa îndeplineasca planul”

În urma cu 5 ani, un cutremur cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter declansa un tsunami extrem de puternic asupra coastei de nord-est a Japoniei. În timpul dezastrului, peste 19.000 de oameni au fost ucisi. Tot atunci, patru dintre reactoarele centralei Fukushima Daichii au fost distruse.

Curatirea zonei a început înca din anul 2011, însa robotii care au fost trimisi special în acest scop nu au putut face fata cantitatilor imense de radiatii si au cedat. Problema este cu atât mai grava, cu cât combustibilul folosit în reactoare se scurge din ce în ce mai mult în apele Oceanului Pacific.

Pâna acum, specialistii Tokyo Electric Power Company au reusit sa îndeparteze numai 10% din totalul deseurilor radioactive. Cea mai mare parte a acestora a fost îndepartata din reactorul cu numarul 4 (1535 de bare de uraniu), deoarece aici nivelul de radiatii este mai scazut fata de zonele în care se afla celelalte instalatii. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.