Romanii pot beneficia de psihoterapie si consiliere psihologica doar daca platesc

Pacientii romani pot beneficia de servicii de psihologie clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau logopedie doar daca platesc, intrucat CNAS nu incheie contracte cu cabinetele medicilor de profil, desi zilnic sunt aproape opt sinucideri, avertizeaza Colegiul Psihologilor.

Potrivit prof. dr. Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) refuza accesul pacientilor romani la servicii psihologice, prin faptul ca nu introduce acestea, spre decontare directa, in Contractul-cadru.

“Accesul pacientilor la serviciile psihologice este, practic, imposibil de realizat. Pacientii romani pot accesa servicii de psihologie clinica, psihoterapie, consiliere psihologica si logopedie, adica psihopedagogie speciala, doar daca platesc. In prezent, CNAS nu deconteaza, in realitate, astfel de servicii si nu incheie contracte cu cabinetele psihologilor. CNAS considera, intr-un mod aberant, ca beneficiarii serviciilor psihologice sunt medicii de specialitate, si nu pacientii”, a spus Anitei. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.