Rosia Montana

Din asa-zisul “Decalog Ponta”, publicat zilele acestea de presa, unul dintre principalele puncte de rezolvat este chiar cunoscutul proiect minier. Ii venim in ajutor cu analiza unui reputat economist canadian, academicianul Yvan Allaire din Montreal, membru al “Royal Society of Canada” si unul dintre cei sase “Business Gurus” (guru ai afacerilor) din Canada. El spune urmatoarele: “Exploatarea resurselor naturale a fost dintotdeauna o sabie cu doua taisuri pentru majoritatea tarilor in curs de dezvoltare. Resursele lor naturale actioneaza ca un magnet pentru promotorii si antreprenorii straini, in cautare de materii prime ieftine.”

Proiectul Rosia Montana va transforma o mare zona geografica intr-un veritabil peisaj lunar. In plus, o mostenire straveche, a unei civilizatii timpurii, un adevarat certificat de nastere daco-roman al poporului roman, este in primejdie de a disparea. In multe tari, aceste fapte singure ar fi suficiente pentru respingerea proiectului!”
Iata, in cateva fraze, sinteza cazului Rosia Montana. Din noua pozitie pe care o are, ar fi necesar ca Victor Ponta sa intreprinda o analiza a intregii afaceri din Apuseni. Ar trebui scoase de la naftalina dosarele inchise cu NUP, din ordin politic, pe numele fostilor directori de la MinVest (compania de stat care a incheiat asocierea Stat-RMGC, de la Deva). Formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.