Rugaciune de intelegere

La vreme de necazuri sau pentru vindecarea unui bolnav, mai multi credinciosi se pot intelege sa citeasca in acelasi timp, la aceeasi ora aceasta frumoasa rugaciune. Cei ce citesc rugaciunea pot fi in orase diferite, tari diferite dar trebuie sa o spuna toti in acelasi timp, indiferent ca este zi sau noapte. “Unde sunt doi sau trei adunati in numele meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor.”, spunea Mantuitorul. Indrumarea catre aceasta rugaciune o facea parintele Arsenie, din Rusia.

“Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Daca doi dintre voi se vor invoipe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in Ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Mau, acolo sunt si Eu in mijlocul lor. Neschimbate sunt cuvintele Tale, Doamne, fara de margini esti in iubirea Ta fata de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfarsit.

Noi, robii tai(numele celor care se roaga), conform intelegerii ne rugam pentru robii Tai(numele celor din suferinta, sau pentru inlaturarea unor nenorociri) pe care ajuta-i Doamne”. (Parintele Arsenie – un sfant in lagarele comuniste rusesti.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.