Rusia se incrunta: Manevre militare fara precedent, cu 100 de avioane de lupta

Printre avioanele ce vor lua parte la eveniment se numara modelele Su-27 si MiG-31, cel mai nou bombardier al Rusiei, Su-34, precum si elicoptere Mi-8, Mi-24 si Mi-28N.

Klimov a mentionat ca avioanele vor testa arme pe tinte aeriene, dar si de la sol, folosind noi raze de actiune. Totodata, vor fi lansate rachete anti-aeronava in regiunea Astrahan din sudul Rusiei. Exercitiile vor contribui “la imbunatatirea coordonarii dintre aviatie si apararea antiracheta”.

“Vom spori exercitiile militare si vom pregati noi planuri de aparare. Voi incuraja statele NATO sa isi majoreze investitiile din domeniul apararii. Pe parcursul ultimilor cinci ani, Rusia si-a majorat investitiile in aparare cu 50%, iar tarile NATO si le-au redus cu o medie de 20%”, a afirmat Rasmussen.

Seful Aliantei Nord-Atlantice a mentionat, de asemenea, ca Rusia considera NATO un dusman. “Regret acest lucru, pentru ca trebuie sa dezvoltam o cooperare prolifica intre Vest si Rusia. Dar acum trebuie sa ne adaptam acestei noi situatii”, a declarat Rasmussen.
ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.