Sanctificarea parintelui Arsenie Boca

arsenie bocaA sanctifica inseamna “a declara pe cineva sfant pentru serviciul lui Dumnezeu”.
In 28 noiembrie 2009 se vor implini 20 de ani de trecere la Domnul a Parintelui Arsenie Boca, marele duhovnic al neamului romanesc. Parintele isi exercita harul asupra enoriasilor sau vizitatorilor avand darul citirii gandului si pacatului fiecaruia precum si puteri vindecatoare. Marturii in acest sens exista mii.
Inalt, frumos la chip, cu ochi puternici si patrunzatori, imbracat in rasa alba si vorbind cu glas tunator fiecaruia, dupa greutatea pacatului savarsit, parca nici un duhovnic nu a fost mai iubit decat Parintele Arsenie.
De cele mai multe ori oamenii spuneau ca privirea lui ii patrundea pe cale directa pana in suflet si atunci plangeau. Martir al Bisericii Ortodoxe Romane, suferinta Parintelui Arsenie Boca este rascumparata deplin de iubirea profunda a celor care l-au cunoscut. Multi sunt convinsi ca Parintele a fost schingiuit de Securitate, ca avea unghiile de la maini smulse si ca inainte de a muri si-a avertizat calaii : “Spuneti-i lui Ceausescu ca nu mai apuca Craciunul”. Este limpede ca Parintele Arsenie Boca nu a fost un om obisnuit si ca Dumnezeu a lucrat prin el neintrerupt.
Mormantul sau este loc de pelerinaj pentru mii de crestini anual dintre care multi sustin ca inca il simt si chiar il vad pe duhovnic. O femeie care isi pierduse un copil s-a dus la mormantul Parintelui Arsenie sa se roage. Mai mare ii era disperarea decat credinta si se intreba: “Ce poate sa faca un mormant? Caci vad ca este un mormant ca oricare altul”. Si, deodata, a cazut in genunchi (pesemne ca i s-a aratat Parintele) si a strigat: “Parinte, nu am stiut cine esti! Parinte, te rog, ajuta-ma!”. Credinta a cuprins-o chiar in acele clipe si sufletul ei s-a luminat, iar buzele au eliberat in cuvinte suferinta ei de mama. Dar aceste lucruri desi se stiu, nu le spune nimeni. Parintele Arsenie Boca a facut multe si mari minuni indrumand multi oameni pe calea cea dreapta.

Nu intamplator, la Prislop, pe mormantul sau iarba si florile nu se ofilesc niciodata !

Semneaza petitia

2 comments on “Sanctificarea parintelui Arsenie Boca

  1. Numai gindindu-te la Parintele Arsenie Boca te simti linistit, aparat, devii mai bun si milos cu cei din jur,ai vrea sa nu pleci de la mormintul sau…o liniste binecuvintata te cuprinde acolo, tot timpul este zi frumoasa ca de primavara acolo, ceva ce nu poti descrie in cuvinte simti acolo…Mergeti si nu veti regreta.Parinte ai grija de poporul roman, ai grija de noi, roaga-te pentru noi pacatosii!Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.