Sarbatoare la Manastirea Prislop din Tara Hategului

Manastirea Prislop este in sarbatoare. Sute de pelerini vor sosi din toate colturile tarii pentru a serba Hramul manastirii – Sfantul Apostol si Evanghelist loan. Manastirea Prislop are doua hramuri – 8 mai – Sfantul Ioan Evanghelistul si 14 septembrie – Ziua Crucii. Sutele de pelerini vor merge sa duca omagiul lor si parintelui ieromonah Arsenie Boca, al carui mormant se afla in incinta manastirii. Sutelor de flori li se vor alatura altele noi si locul de odihna al parintelui va fi o mare de flori.

Minune la Manastirea Prislop, Arsenie Boca, Ioan… by Tfmvideo

 

Minune la Manastirea Prislop, Arsenie Boca, Ioan… by Tfmvideo

Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca

  Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

 Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

 Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

 Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

 Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

 Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.


Oameni si flori – Manastirea Prislop, Arsenie Boca by Tfmvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.