Sarbatoarea Sfintilor Împarati Constantin si Elena

Anul 2013 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al Sfintilor Împarati Constantin si Elena la împlinirea a 1.700 de ani de la Edictul de libertate religioasa de la Milano (313) si Anul comemorativ „Dumitru Staniloae“ (1903-1993) la împlinirea a 110 ani de la nastere si a 20 de ani de la trecerea la cele vesnice a celui mai important teolog român.

Marti, 21 mai 2013, orele 7.00, sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, ale Sfintilor Împarati Constantin si Elena si ale Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecatorul de boli, vor fi scoase în procesiune si asezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de catre credinciosi. De la orele 9.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, pe un podium special amenajat în curtea Catedralei patriarhale.

În perioada 21 – 24 mai 2013, la Palatul Patriarhiei va avea loc Congresul International de Teologie Sfintii Împarati Constantin si Elena, promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii, organizat de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Române. lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.