Satul unde crucile cresc singure

Intr-un sat din regiunea Vitebank, Belarus se petrec lucruri tulburatoare.: crucile cresc singure, plutesc si mormintele isi schimba locul. Este un semn divin, este timpul sa ne intoarcem la Credinta, este Apocalipsa, spun satenii din Zaronovo. Devenit un loc de pelerinaj pentru ziaristi, cercetatori, ziaristi sau oameni obisnuiti, Zaronovo a devenit cunoscut acum 12 ani, pe cand SUA traia momente cumplite – prabusirea turnurilor WTC. Atunci in mica localitate din Belarus, au inceput sa apara cruci din pamant. Crucile au brate egale si in cursul ultimului deceniu au ajuns la aproximativ 70 de cm.

Oamenii de stiinta care au examinat crucile nu au reusit sa gaseasca o explicatie si nu au putut stabili cu exactitate carei perioade ii apartin . Batranii satului spun ca este un semn ce prevesteste Ziua de Apoi, cand mormintele se vor deschide iar oamenii vor fi inviati. Vestile despre crucile ce cresc singure din pamant s-a raspandit ca fulgerul si mii de oameni au venit sa vada minunea.Un fenomen similar a fost observat si in localitatea Moghilev, spune Alexandr Kolosov prof. dr. la institutul de arheologie din Minsk.

O legenda spune ca in anul 988 cneazul Vladimir a convertit la crestinism poporul rus si atunci pe Nipru au aparut 3 cruci plutitoare. Cand au fost scoase , apa s-a facut rosie. Doua dintre miracolele plutitoare se pastreaza in altarul bisericii din Turov. Conform legendei, atunci cand a treia cruce disparuta misterios va reaparea, o minune neasteptata se va produce in cimitirul Borisoglebski.

In Romania exista o cruce cu o povestea asemanatoare crucilor din Belarus. “În incinta bisericii de la Manastirea Dervent, din sudul Dobrogei, exista o cruce de piatra, facatoare de minuni, care a crescut singura din pamânt si, se spune, continua sa creasca în mod uluitor în fiecare an. Conform legendei, ea a aparut pe locul unde a fost martirizat un ucenic al Sfântului Andrei, apostolul lui Hristos, cel care i-a crestinat pe daci.” Sursa

In Turov se pastreaza si o fotografie stranie, ce reprezinta un credincios rugandu-se si o raza de lumina ce pare a cobori din Cer. Savantii care au studiat crucea nu au gasit explicatii satisfacatoare.

Un alt fenomen ciudat este cel al mormintelor calatoare. Pare incredibil dar exista relatari despre astfel de morminte care si-au schimbat locul in mod straniu. Un astfel de caz a tinut prima pagina a ziarelor irlandeze in 1928. Sir Arthur Hazel isi vizita o ruda decedata cand s-a trezit ca mormantul bunicului lipseste. Nu era prima data cand barbatul mergea in cimitir si dupa cercetari facute de angajati, mormantul a fost descoperit in alt loc. Conform schitelor moramantul nu trebuia sa se afle acolo, ci in locul unde Sir Arthur mergea anual. Intrigati de eveniment groparii au sapat in mormant si au gasit indicii clare ca in groapa se afla bunicul lui sir Arthur. Un incident asemanator s-a petrecut in 1989 in SUA cand un mormant necunoscut a aparut in Kansas, in curtea unui fermier. Oamenii de stiinta nu au gasit raspunsul la intrebarea cum pot disparea morminte ca sa apara in alte locuri. Formula As

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.