Savantii au detectat un neuron gigantic

Pentru prima data, savantii au descoperit un neuron gigantic care înveleste întreaga circumferinta a creierului soarecelui.

Neuronul gigantic este atât de dens conectat pe toata suprafata ambelor emisfere încât poate fi considerata forma constiintei, relateaza Science Alert.

Folosind o noua tehnica de scanare, echipa a detectat neuronul gigantic emanând din una dintre cele mai bine conectate regiuni din creier si se considera ca se emit semnale coordonate din diferite regiuni pentru a crea constiinta.

Acest neuron recent descoperit este unul din trei care au fost detectati pentru prima data într-un creier de mamifer, iar noua tehnica poate oferi posibilitatea mai multor descoperiri de acest fel.

Interesant este ca toti cei trei neuroni gigantici par sa aiba sursa dintr-o parte a creierului care a mai fost asociata în trecut cu constiinta, anume claustrul, un strat subtire de materie cenusie. În 2005, un cercetator cunoscut pe nume Francis Crick l-a numit „conducatorul de constiinta”. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.