Scandalul „porno din razbunare”. Facebook a fost obligata de instanta sa divulge anumite adrese IP

Un tribunal japonez a obligat de curând platforma de socializare online Facebook sa divulge adresele IP utilizate pentru publicarea, în cazul unei razbunari pe internet, a unor fotografii compromitatoare ale unei reclamante, potrivit avocatului acesteia, transmite AFP.

La zece zile dupa decizia judecatorului, compania americana a facut publice adresele IP (Internet Protocol, numar de identificare unic alocat fiecarui dispozitiv care se conecteaza la internet, n.r.) legate de doua conturi de Facebook care au difuzat informatii personale si fotografii private ale unei femei, în numele acesteia, a declarat Yohei Shimizu pentru AFP.

“Chiar daca banuia cine se afla în spatele acestor conturi, nu avea nicio dovada”, a declarat avocatul despre clienta sa.

Identificarea unei persoane care preia identitatea altcuiva pe internet nu este un procedeu simplu, a explicat avocatul, dar, odata intrata în posesia adreselor IP, reclamanta a putut sa îsi îndrepte atentia asupra furnizorilor de internet (cei care acorda adresele unice de identificare în retea ale dispozitivelor conectate la internet, n.r.). descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.