Serele din Olanda si Spania produc sute de tone de legume pe hectar

“În Olanda si Spania sunt sere înalte, nu ca în România scunde, unde dintr-un singur hectar se pot obtine câteva sute de tone de legume”, a mai precizat Tabara.

El spune ca rosiile si castravetii pe care îi mâncam în sezonul rece sunt soiuri speciale pentru sere. “În Germania, de exemplu, se foloseste un soi de castraveti care este altoit cu unul de dovleci. Acestia sunt mai sanatosi, au mai multe substante nutritive si sunt mai rezistenti la bolilele specifice acestei legume. Soiul de castraveti rezultat nu este tratat cu atât de multe substante chimice ca în cazul celor care nu sunt altoiti cu dovleci”, explica Valeriu Tabara.

Mai mult, conteaza si modul în care legumele sunt crescute. De exemplu, în cazul rosiilor exista sere speciale, iar legumele nu mai cresc în pamânt, ci în substante nutritive. “În Olanda, de exemplu, sunt întâlnite serele cu substrat umed. Rosiile obtinute din substrat umed sunt cele care arata frumos si sunt mari. Acestea sunt crescute în substante hidroponice, adica substante nutritive”, povesteste fostul ministru al Agriculturii.

gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.