Sfântul pe care Biserica Ortodoxa îl considera „vindecator de boli incurabile”

În România nu exista biserica sau lacas de cult fara moaste, pentru ca în piciorul mesei din altar trebuie puse parti din trupul unui sfânt. Nu este chiar orice sfânt, ci unul dintre Mucenicii despre care Biserica spune ca “l-a marturisit pe Christos cu pretul vietii”.

Moastele sunt “particele din trupurile sfintilor care nu au putrezit si care reprezinta garantia ca exista viata dupa moarte”, ne spune purtatorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Moastele din racla sunt frumos mirositoare, iar singura metoda de conservare a acestora este faptul ca ele sunt tinute în ceara sau târnoseala, dupa cum afirma reprezentantii Bisericii.

Anual, multi pelerini români merg sa se roage la moaste, în speranta de mai bine. Ratiunea cinstirii moastelor ne-o explica însusi purtatorul de cuvânt al Patriarhiei. “Cinstirea Sfintelor Moaste este foarte folositoare pentru credinciosi pentru ca, în primul rând, întaresc credinta si evlavia pentru venerarea sfintilor respectivi. În al doilea rând, Sfintele Moaste sunt ocrotitoare de boli, de primejdii si fiecare credincios atunci când merge la Iasi sa venereze moastele Sfintei Cuvioase Parascheva sau în alte locuri din tara merge cu credinta în suflet, cu evlavie. Dupa aceea, multi spun ca li s-au împlinit dorintele. Spre exemplu, în ultimii ani sunt multi credinciosi care spun ca s-au vindecat de o serie de boli incurabile atunci când s-au închinat si au venerat moastele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, vindecatorul de boli”, afirma parintele Stoica. gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.