SN Lazarev: Despre Iubirea Divina

Lumea este minunata. Este minunata în toate formele sale de manifestare, minunata în esenta sa, pentru ca este Dumnezeiasca. Si pentru ca fiecare situatie ne îndruma spre iubire si spre Dumnezeu, nu avem dreptul sub niciun motiv sa renuntam la iubire, la zâmbet, bucurie si optimism. Daca reusim sa pastram o asfel de viziune despre lumea înconjuratoare, vom începe sa apreciem corect ceea ce se întâmpla în jurul nostru si ne va fi mai usor sa facem legatura între cauze si efecte. Lumea contemporana s-a indeparat mult de izvoarele primare ale spiritului. Omul este învelisul fizic, adica trupul, spiritul sau constiinta, psihicul si sufletul, adica emotiile si sentimentele noastre, si anume cele subconstiente. Acestea alcatuiesc grauntele divin care, invizibil, este prezent în orice fiinta si în oricare obiect din Univers. Pentru a vindeca sufletul trebuie sa învatam sa iubim Creatorul. Mai multe pe Forum

Trebuie sa întelegem ca medicina noastra este doar o parte a cunostintelor despre om de care dispunem. Ea poate si trebuie sa fie utilizata, dar sa n-o absolutizam, cu atât mai mult cu cât în ultimul timp se observa o îndepartare considerabila de la perceperea mecanica si refractara a omului ca fenomen.
Medicina stie sa vindece concomitent trupul si sufletul. Medicii au observat, mai întâi, ca vindecând un organ se îmbolnaveste altul. Astfel, ei au ajuns sa înteleaga ca imunitatea scazuta este cauza îmbolnavirii generale. În cazul imunitatii scazute sistemul endocrin nu face fata si întotdeauna vom avea un organ bolnav. Daca vom vindeca un organ, se va îmbolnavi altul. Pentru a întelege imunitatea s-a facut legatura cu emotiile si caracterul omului si în consecinta, a aparut psihoterapia ca stiinta pentru care vindecarea bolilor înseamna a influenta în primul rând, emotiile omului si nu corpul. Asadar, medicina contemporana se dezvolta cu succes în cunoasterea si perceperea omului interactionând pe aceasta cale cu filosofia si religia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.