Spania fierbe din cauza Cataloniei: scoli sigilate, urne ascunse, manifestatii ample. Liderul catalan sfideaza Madridul si cheama lumea la vot

Toti ochii sunt îndreptati catre Catalonia, unde tensiunile sunt la cote maxime cu o zi înainte de referendumul de autodeterminare convocat de separatisti si interzis de justitia spaniola. Guvernul central face orice pentru a împiedica plebiscitul, mobilizând peste zece de mii de politisti si sigilând birourile prevazute pentru vot, în timp ce Guvernul regional da asigurari ca oamenii vor avea unde sa-si exprime alegerea.

Autoritatile centrale spaniole au închis sâmbata sistemul electronic de numarare a voturilor în Catalonia, informeaza DPA. Odata cu blocarea sistemului de numarare, Madridul „a anulat“ efectiv referendumul, care a fost deja declarat ilegal, a declarat pentru presa purtatorul de cuvânt al Guvernului de la Madrid, Inigo Mendez de Vigo. Seful guvernului central, Mariano Rajoy, a subliniat de mai multe ori ca referendumul pentru independenta Cataloniei nu va avea loc niciodata. Liderul separatist catalan Carles Puigdemont sustine contrariul.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.