STARE DE DEZASTRU pe litoralul din Bulgaria. Furtunile au DEVASTAT statiunile turistice

În localitatile de coasta din Bulgaria, Primorsko si Byala, a fost declarata miercuri stare de dezastru dupa ce ploile torentiale au cauzat inundatii serioase în zona, copaci cazuti au blocat sosele si numeroase gospodarii si cladiri au ramas fara energie electrica. Si localitatea Sozopol a fost de asemenea grav afectata de furtuna, scrie miercuri agentia DPA, potrivit Agerpres.

primorsko

Orasul Primorsko si satele Yasna Polyana si Vesselie s-au confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitatii, a anuntat guvernul regional din Burgas. Primarul din Primorsko a convocat în aceasta dimineata o sedinta a centrului local pentru raspuns în situatii de urgenta. Drumul care leaga Primorsko de Arkoutino a fost inundat complet de apele umflate ale râului Ropotamo, iar soseaua care leaga Primorsko si Yasna Polyana a devenit, de asemenea, imposibil de parcurs, din cauza copacilor smulsi din radacini si prabusiti pe carosabil.

Furtuna a lasat 300 de turisti într-un hotel din Primorsko fara electricitate si apa. Parterul hotelurilor din statiune si casele de vacanta au fost inundate.

rtv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.