Stiinta fata în fata cu Biblia. Americanii sustin ca Potopul din vremea lui Noe s-a produs de fapt la tarmul Marii Negre

Mai multi cercetatori americani, care studiaza fenomenul de aproape doua decenii, au obtinut date extrem de interesante care arata ca, acum 7.000 de ani, Marea Neagra era cu peste 150 de metri mai jos decât acum. Cresterea nivelului marii a dus la inundarea a 150.000 de kilometri patrati, inclusiv în zona de litoral aflata acum sub stapânirea României.

Fara îndoiala, relatarea despre Arca lui Noe, nemaivazuta ambarcatiune care a salvat de la pieire, în vremea potopului, omenirea si fauna, este unul dintre cele mai controversate capitole biblice, pe seama caruia au fost scrise milioane de pagini de lucrari stiintifice si teologice. Dupa ce vreme de mii de ani potopul a fost prezentat doar prin prisma dogmatica, iar inexistenta dovezilor materiale a dus la o înversunata negare, de catre o parte a comunitatii stiintifice, a faptului ca evenimentul ar fi existat, în ultimele decenii lucrurile au luat o turnura neasteptata, destul de multi savanti descoperind dovezi directe si indirecte ca în perioada descrisa de Biblie a existat un cataclism de mari proporti. Însa cel mai mult a uimit o teorie –a fost confirmata si de dovezi materiale – lansata în urma cu trei ani de catre cunoscutul explorator Robert Ballard (nimeni altul decât descoperitorul epavei Titanicului) care, împreuna cu mai multi savanti americani, a facut cercetari în zona Meditarenei si a Marii Negre.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.