Structuri megalitice in Gornaya Shoria (Rusia, Siberia)

Admiratia pentru constructorii antici creste pe masura ce arheologii descopera mereu noi structuri si constructii gigantice. Blocul de piatra de la Baalbeck sau Puma Punku sunt doar doua nume din trecutul misterios al omenirii.

In indepartata Siberie, in muntii Gornaya Shoria au fost descoperiti megaliti ce cantaresc intre 2.000 si 4.000 de tone. Cine si pentru ce le-a creat ?

megalit rusia9

Cui ii era necesara o astfel de constructie ? La prima vedere pare ca o explozie fantastica a reusit sa distruga structura megalitica.

megalit rusia3

Valery Uvarov este unul dintre cei care a vizitat zona si care a ramas uimit de imensele blocuri ce par a fi din granit, perfect taiate si slefuite, cu unghiuri drepte si colturi bine conturate.

megalit rusia6

megalit rusia11

Structurile gigantice au blocuri de piatra de masoara si 20 de metri in lungime, avand o latime si inaltime de 6 metri.

megalit rusia5

megalit rusia8

Constructorii antici aveau o adevarata “fobie” pentru structurile megalitice, astfel de blocuru de piatra uriase fiind descoperite in toata lumea. Din pacate nu prea stim cui foloseau si de ce aveau nevoie de constructii atat de mari. Par a fi deseori pentru aparare dar cine detinea arme atat de performante incat sa penetreze ziduri ciclopice ?

megalit rusia4

megalit rusia2

megalit rusia7

Echipa care a cercetat zona a descoperit cu uimire ca unele dintre blocurile de piatra sunt “mancate” la margini sau a fost topita! Au mai remarcat anomalii magnetice unde busola a functionat ciudat.

Adeptii Teoriei extraterestrilor antici au inca o dovada ca pe Terra au existat oameni uriasi sau exploratori spatiali care aveau acces la tehnologii extrem de avansate.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

megalit rusia9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.