Surub vechi de milioane de ani gasit in Kazahstan

Un locuitor din Ulken Naryn a facut o descoperire uimitoare in timp ce aduna piatra necesara constructiei unei locuinte – o piatra neagra cu densitatea celei de cremene ce are incastrata o spirala asemanatoare unui surub.

A mers cu obiectul gasit la muzeul istoric regional iar specialistii au crezut la inceput ca au de-a face cu o scoica fosilizata.

spirala4

La un studiu atent si-au dat seama insa, ca au de-a face cu un obiect din metal.

Supus unor teste cu raze X si radiocarbon obiectul i-a lasat pe toti fara replica – are o vechime de peste 300 de milioane de ani! Pe suprafata pietrei exista mai multe orificii de 0,6 si 1,0 cm cu un diametru cuprins intre 0,5 si 3 cm.

spirala3

“Surubul” are 11 spire si lungimea de 201 mm. Nu se stie ce fel de aliaj metalic este si nu se poate determina forma obiectului deoarece ar insemna sa distruga piatra. Sunt necesare multe ore de cercetare care sa elucideze misterului “Surubului”.

spirala

O descoperire similiara a fost facuta de catre o expeditie rusa in zona Kaluga, in 2014. Cautand fragmente de meteorit unul din membrii expeditiei a descoperit o bucata de piatra pe care a decis sa o studieze cu atentie.

Cercetarile ulterioare au estimat vechimea pietrei la 300-320 miliane de ani.

O analiza atenta a aratat ca atomii de fier aflati in compozitia bucatii de piatra sunt difuzati . Cercetatorii au gasit acolo un soi de surub de fier. Vechimea este tot de 300 milioane de ani. Razele X au dovedit ca in interiorul pietrei era ascuns un surub.

spirala2

Exista numeroase artefacte antice gasite pe intreg Pamantul care uimesc lumea stiintifica deoarece suruburi ca acesta gasit in Kazahstan nu au ce cauta acolo, in piatra, deoarece nu exista tehnologie de prelucrar, oameni, etc.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

spirala5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.