Tehnologia Wi-Fi, care nu are o vechime mai mare de 20 de ani, este deja depasita. Viitorul apartine inovatiei Li-Fi

Tehnologia Wi-Fi, care nu are o vechime mai mare de 20 de ani, este deja depasita. Viitorul apartine inovatiei Li-Fi, de 100 de ori mai rapida, care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumina.

Dezvoltata înca din 2011 de un grup de cercetatori condus de profesorul Harald Haas, de la Universitatea din Edinburgh (Scotia), tehnologia Li-Fi se foloseste de fascicolele de lumina pentru a transmite date.

Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care transmit mesaje printr-un cod binar, oferind în laborator viteze de circa 22,4 GB per secunda, compatibile cu transmiterea a 18 filme de câte 1,5 GB per secunda, ceea ce are potentialul de a revolutiona Internetul.

Dupa testele efectuate în laboarele din Tallinn ale companiei Velmenni, specialistii au scos tehnologia din laborator si au implementat-o în birouri, dar si medii industriale din Estonia, raportând ca au ajuns la o viteza de transmitere a datelor de 1 GB per secunda, respectiv de 100 de ori mai repede decât obisnuitul Wi-Fi. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.