Teoria savantilor rusi cu privire la Triunghiul Bermudelor

Oamenii de stiinta din Rusia cred ca au descifrat misterul celebrului Triunghi al Bermudelor, unde nave si aeronave au disparut de-a lungul timpului în conditii ciudate în zona cuprinsa între Insulele Bermude, Florida si Porto Rico, în Oceanul Atlantic.

Cercetatorii rusi afirma ca aceste disparitii ar fi provocate de acelasi fenomen geofizic care ar fi cauzat producerea craterelor gigantice în vara anului trecut în Siberia.

Potrivit acestora, cele craterele din Siberia – doua în Yamal si una în Taymyr – au aparut în conditiile în care s-a eliberat la suprafata, din cauza climei neobisnuit de calde pentru aceasta zona, o cantitate mare de hidrati de gaze naturale, aflati la câteva sute de metri adâncime, dar si în starturile superficiale ale solului. Odata ce acesti hidrati se topesc, gazele rabufnesc exploziv din subsol si formeaza cratere.

Hidratii de gaze naturale sunt amestecuri înghetate de apa si gaz, în special de metan. Acestea se gasesc în permafrostul din anumite regiuni siberiene, dar si în subsolul unor zone ale oceanului. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.