Tot ce ni se întâmpla în viata noastra trebuia sa ni se întâmple pentru ca altceva sa-i urmeze

Întâlnirea mea cu biofotonica, adica stiinta luminii vii, nu a fost deloc întâmplatoare, adica s-a petrecut în conditiile în care eu ma straduiam sa-mi explic mie evenimente de viata, care aveau o anumita dificultate de întelegere pentru ca intrau adesea în zona pe care oamenii o numesc paranormal, parafizica. Toti le traim, dar nu ne dam seama.

Ei bine, atunci când avem clarvedere sau clarviziune sau simtim bunavedere potrivit principiului „vorbesti de lup si lupul la usa” este un fenomen normal, dar nu îl consideram ca atare pentru ca nu îi avem obisnuinta. Eu am vrut sa aduc toata aceasta fenomenologie în 1990, când am scris primele doua carti de parapsihologie. De fapt, era o tentativa de a explica magicul, adica, dominanta mea a fost întotdeauna sa explic neîntelesurile. Am facut lucrul acesta în masura în care timpul si explicatiile acelei vremi îmi îngaduiau, dar mi-am dat seama ca mai lipseste ceva si atunci pur si simplu am cerut. Aceasta este o cheie: sa ceri fiindca altminteri nu ai cum sa primesti.

Am cerut explicatii pentru o serie de mecanisme, unul l-am numit deja precongnitie, adica a stii înainte ce si cum într-o acceptie stiintifica. Nu a trecut mult, cred ca au trecut câteva zile pâna când unul din marii mei profesori, initiati si parteneri de munca, de cercetare, profesorul Paul Constantinescu mi-a adus o carte spunând: „Traian, cred ca aceasta este explicatia pentru fenomenele de care vorbim”. Si m-am uitat: Fritz Albert-Popp, „Biofotonica”, care este parintele acestei discipline, stiinta luminii vii. Descoperirea acestui admirabil cercetator german a fost ca ceea ce emite planta, animalul si omul este o lumina vie, ultraslaba, de aceea nici nu o sesizam, dar care are proprietati de lumina laser. El a demonstrat acest lucru în laboratorul în care utiliza un aparat cu care numara fotonii, adica particulele de lumina pe care orice sistem viu le emite. Si nu a înteles sub nici un chip cum aceste proprietati sunt echivalente luminii pe care numai aparatul tehnic o genereaza. Si atunci am spus: „foarte simplu, nu avem decât sa punem fata în fata un aparat tehnic, laserul si o celula”. Noi am facut acest lucru si a rezultat o analogie uluitoare între cea ce este sistemul biologic fata în fata cu aparatul tehnic, ce are unul are si celalalt. Si atunci eu va întreb, care a fost mai întâi ca laser, celula sau aparatul tehnic?

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.