Tratamentul bolilor sezonului rece

Tratamentul general consta în: se­dinte de acupunc­tura si preso­punc­tura, uleiuri speciale din plante, pen­tru decon­gestionarea cailor respiratorii si comba­terea cefaleei, praf inhalant – folosit atât pentru de­congestionare, cât si pentru combaterea polipilor. Se pot administra si capsule cu plante, combinate dupa re­tete specifice chi­nezesti. Tratamentul este diferentiat, în functie de tipul racelii, al gripei sau al sinuzitei si de particularitatile fiecarui pacient. De asemenea, se poate interveni si cu alte mijloace terapeutice, atunci când situatia o impune:
Tratamentul cu ventuze se practica de multa vre­me, fiind cunoscut în toata lumea. Ventuzele calde îm­bunatatesc circulatia sângelui si extrag raceala, actio­nând asupra meridianelor energetice ce strabat orga­nismul uman. Medicina tra­ditionala chineza considera ca durerea se datoreaza stag­narii circulatiei sângelui, din cauza temperaturilor scazu­te.

Moxa (terapia cu caldu­ra) se aplica deasupra punc­telor de acupunctura, prin aprin­de­rea unor amestecuri speciale, astfel fiind posibila disiparea caldurii prin me­ridianele e­ner­getice, tehnica având rolul sa regleze Qi-ul si circulatia sângelui. Me­toda este folosita cu suc­ces în tratarea racelilor si a gri­pei.
Trebuie sa fac precizarea ca acupunctura, pe lânga mul­titudinea de afectiuni în care are efecte benefice directe, deblocheaza meridianele organismului si re­face echi­librul energetic dintre Yin si Yang, ceea ce du­ce la înta­rirea sistemului imunitar si cresterea rezisten­tei împo­triva racelilor sezoniere si a gripei. formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.