Trei zone ale creierului sunt raspunzatoarea cu reactia la frica

„Acest studiu largeste întelegerea noastra asupra modului în care memoria fricii asociate unui anumit context este codata în creier. De asemenea pe baza rezultatelor obtinute s-ar putea dezvolta noi terapii pentru a reduce teama patologica în sindromul stresului posttraumatic“, a spus Cho, autorul principal al studiului si membru al Scolii de Medicina a la Universitatii din California – Riverside.

Pentru a vizualiza neuronii hipocampici cu actiune dubla, Cho si Kim au folosit o metoda de urmarire a activitatii acestor neuroni cu ajutorul unor proteine cu diferite culori. „Am fost surprinsi sa aflam ca 17 la suta din neuronii din hipocamp au o dublu-activitate transmitând informatii la ambele zone ale creierului, amigdala si cortexul prefrontal median“, a spus Cho.

„Desi studiile anterioare au demonstrat existenta unor neuroni dublu- activi în hipocamp, neurologii le-a ignorat în mare masura atunci când au studiat relatiei dintre hipocamp, amigdala si cortexul prefrontal median în procesul de învatare a fricii“.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.