Cazul avionului prabusit în Apuseni, aproape de asezari umane, dar gasit aproape întâmplator de localnici, nu este singular. În ultimii 10 ani, în Hunedoara, si nu numai, epavele aparatelor de zbor prabusite în zone montane au fost gasite din întâmplare.
Unul dintre cele mai clare cazuri de acest gen s-a petrecut în 2011, pe timp de vara. Într-o zi de luni, un avion de mici dimensiuni cu o singura persoana la bord a fost dat disparut. Aparatul era închiriat de un cetatean german, care declarase ca pleaca într-un zbor de agrement pe culoarul Deva – Sibot. Avionul a fost dat disparut de catre proprietar, dupa ce a constatat ca clientul nu s-a întors cu aparatul, care a alertat autoritatile în jurul orei 20:00. Imediat a fost data alarma, însa resturile aparatului au fost gasite total întâmplator, în Muntii Sureanu, pe Valea Streiului, la 16 ore dupa aceea.
Un alt caz petrecut relativ recent, tot în judetul Hunedoara, s-a rezolvat fara aparatura de localizare. În 18 februarie 2005, un elicopter închiriat de Ocolul Silvic Petrosani pentru transportul de furaje în munte s-a prabusit în Masivul Parâng, în zona Polatiste. Doua persoane au murit si doua au fost ranite. Unul dintre raniti a reusit însa sa se coboare pâna într-un drum forestier, unde a dat peste niste taietori de lemne. Jandarmii montani de la postul din Parâng au plecat apoi spre locul accidentului, orientându-se doar dupa urmele si petele de sânge lasate prin zapada de supravietuitorul care reusise sa iasa din aparat si sa coboare din zona impactului. Pilotul aparatului era ranit, iar alti doi ocupanti ai elicopterului decedasera. replicahd
Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu.
La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata…
El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi.