Un duhovnic cu Har sau Osho si yoga ?

Acum cateva zile dau printr-o intamplare de numele Parintelui Paisie Aghioritul. Nimic deosebit mai ales ca suntem in Postul Pastelui si ne mai aplecam ochii si spre adevaratii slujitori ai lui Hristos, nu doar politicieni si vedete ieftine care vin ca un tsunami pe calea undelor de orice fel.

Sa fie cativa ani de cand scormonind prin lumea virtuala descoperisem pe un site avertizarile batranului Paisie despre Vremurile de pe urma.

paisie2

Am gasit un articol din 2008 care este mai mult decat actual in aceste zile (2015 ), referitoare la ce spunea parintele Paisie despre al treilea razboi mondial :

“-Gheronda, cum imi voi da seama ca razboiul se apropie?

Cand vei auzi la televizor de mutarea granitelor maritime, atunci va veni si razboiul.

-Si care state vor participa la acest razboi?

-Asculta, dupa provocarea turcilor, rusii vor cobori in stramtori, dar nu ca sa ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Insa, fara sa vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca se apere stramtorile, care au importanta strategica, vor concentra acolo si alte forte. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte tari ale Europei, Anglia, Franta, Italia si inca cinci-sase state ale Uniunii Europene vor vedea ca Rusia va ocupa teritorii si isi vor spune:”Nu mergem si noi acolo ca sa luam niste teritorii?” Toti insa vor dori “partea leului”. Si astfel vor intra si europenii in razboi.

Paisie Aghioritul

***

“Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupã atacul turcilor si rusii îi vor lovi pe turci si îi cor cãsãpi. Asa cum rupi o coalã de hârtie tot asa va fi sfâsiatã Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor încrestina, si o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de cãtre turci pentru irigatii va fi o preînstiintare ca a început pregãtirea marelui rãzboi care va urma. .

Dupã destrãmarea Turciei, Rusia, va continua rãzboiul pânã va ajunge în Golful Persic si îsi va opri trupele lângã Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însã nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe sã aducã trupe pentru ai ataca pe rusi. Rãzboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urmã vor pierde rusii. Se va vãrsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest rãzboi. Toti cei din jurul nostru se vor sfâsia unii pe altii, însã noi vom sta de-o parte.” Sursa

Paisie

Acum cateva zile imi spunea cineva despre o conferinta despre Parintele Paisie Aghioritul. Intamplarea a facut sa ma duc la o ruda care intamplator sau nu avea o carte imprumutata de la cineva – Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie.

Am tot vazut acest titlu dar nu am avut curiozitatea sa o citesc desi mi se par interesante ideile “exotice” chiar daca prefer calea batuta de Sfinti si invataturile acestui neam din care fac si eu parte.

Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma îndoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile într-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar în alte sisteme de gândire si în alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfântului Munte în general.

Am hotarât, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Îi cunoscusem, desigur, înainte de a-l întâlni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata în India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc împreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si în cazul monahilor ortodocsi.

Am trait luni de zile în diverse ashramuri, împreuna cu swami si gurusi. Faceam totul împreuna cu ei: ma sculam dimineata, mâncam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. În consecinta, ma hotarâsem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce însemna ea.

Oscilam asadar între doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica înclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat într-o lupta plenara, care angaja întreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare îmi amenintau nu doar modul de viata, ci si întreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu.” spune autorul cartii Dionysios Farasiotis ( pseudonim al lui Athanasios Rakovalis.)

rakovalis

Am vazut aceasta poza si nu m-a convins prea mult dar o inregistrare video da, pentru ca omul din imagini relata linistit si fara patima despre parintele Paisie.

Hai sa ii citesc si cartea mi-am zis in gand si am sarit peste introducere fix in cuprins. Ei bine sorbeam cu nesat cuvintele si doar ora tarzie m-a facut sa ma opresc din lectura.

Inceputul ca inceputul dar cand am dat peste relatarile din India mai ca imi venea sa dorm cu lumina aprinsa si cu o cruce in mana. Nu m-am rezumat in a-l crede pe cuvant si am scormonit dupa unele nume aparute in carte – ei bine acest gura si “initiati” chiar exista, nu sunt doar nume aleatorii. Cine are chef de scotocit este invitat sa ii caute.

Printre numeledespre care relateaza autorul cartii este si Sai Baba, Babaji (Dumnezeu pe Pamant.. Sac !?! ) si multi altii. In ultimii ani multi mi-au recomandat sa citesc Osho dar ceva ma oprea si abia acum am inteles ce…

osho3

Sa vedem cine este Osho, pe numele sau la nastere Chandra Mohan Jain, numit în anii 1960 Acharya Rajneesh, apoi Bhagwan Shree Rajneesh (în anii 1970-1980), apoi Osho în ultimii ani ai vietii (11 decembrie 1931 – 19 ianuarie 1990) a fost un filozof, guru si învatator spiritual indian., fondator al curentului spiritual Neo-Sannyas, Rajnish sau oshoism. Wikipedia in limba romana ii creioneaza un tablou destul de simplu dar cum internetul da jos barierele aflam ca Osho nu e chiar usa de biserica:

” El a pledat pentru o atitudine mai deschisa fata de sexualitate care i-a adus porecla de “guru sexului”.

Pe parcursul anilor petrecuti in Oregon, Osho a prezis ca lumea ar putea fi distrusa de razboi nuclear (sau alt dezastru) in anii 1990. (si dupa cum observam suntem in 2015.. )

In timpul petrecut in Rajneeshpuram, Osho a dictat trei carti sub influenta oxidului de azot administrata de catre medicul stomatolog. ( Altfel nu stia sa scrie o carte ?!? )

Cincizeci si opt de mii de dolari în numerar si treizeci si cinci de ceasuri si bratari (in valoare de 1 milion dolari), au fost gasite la bordul aeronavei cu care Osho dorea sa ajunga in Bermuda.

Conform acordului cu avocatii sai facut in biroul procurorului, el a primit o condamnare cu suspendare de 10 ani, Osho a fost de acord sa paraseasca Statele Unite ale Americii si sa nu revina timp de 5 ani. Lista avenuturilor acestui guru indian atat de citit la noi o puteti gasi aici – Wikepedia

osho2

Paisie4

Fie vorba intre noi daca facem o simpla paralela intre batranul Paisie cu atitudine smerita si blanda si renumitul Osho, cu figura lui rece si impunatoare putini l-ar prefera pe al doilea.

“Este suficient de sugestiv exemplul lui Rajneesh, marele guru indian care a declansat un adevarat fenomen de mase in Occident, ii indopa pe adeptii sai cu narcotice si ii impingea la orgii in grup pentru ai… elibera! Presa a relatat cu lux de amanunte nenumarate asemenea evenimente, iar eu cunosc personal fosti discipoli ai lui Rajneesh care mi s-au destainuit. “

Nu mai putin celebru este si cazul lui Rajneesh, “mentorul universal” care, plecand din India sarac lipit pamantului, a ajuns sa posede – gratie eforturilor de “iluminare” a Americii si Europei – multimi nesfarsite de Rolls-Royce-uri, avioane personale si vile in toate tarile bogate ale lumii. Stia sa-si atraga prozeliti de genul unei renumite cantarete grecoaice care i-a cedat nu numai drepturile financiare de pe discurile sale si intreaga sa avere, ci pana si pensia lunara pe care i-o furniza Broadway-ul din New York. Dupa un rastimp oarecare, gurul a indepartat-o subit din cercul ucenicilor sai, iar ea a supravietuit in Atena la limita subzistentei, traind din ajutoarele economice ale prietenilor, profund nefericita si grav traumatizata
psihic. ( Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie )

Haideti insa sa vedem ce mai spune autorul cartii, Athanasios Rakovalis in povestirile lui:

Desigur, batrânul ma avertizase:

„Uite, copilul meu, exista doua puteri în lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se înrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos. Acestia cu cine sunt? Are si Satana oarecare putere. Face si el oarece minuni. Era arhanghel, si îsi pastreaza puterea de arhanghel, tocmai pentru ca Darurile lui Dumnezeu sunt neclintite.

Mai auzisem toate aceste lucruri, dar nu le crezusem. Nici nu le respingeam, nici nu le acceptam. De aceasta data ele veneau din partea unui om atât de bun si de blând, încât mi-era greu sa le pun la îndoiala. Fusesem martorul atâtor lucruri minunate savârsite de el, vazusem la el atâtea puteri, atâtea cunostinte, atâta sfintenie, încât nu puteam sa-i ignor parerea. Ezitam.

Exista, de cealalta parte, punctul de vedere conform caruia toti suntem una. Toate religiile conduc la acelasi Dumnezeu. Toate drumurile duc la aceeasi destinatie. Bineînteles, fiecare se straduieste sa faca o reclama mai mare propriului sau „magazin“. Yoghinii pretindeau ca cea mai înalta cale este yoga si le gaseau neajunsuri celorlalti. Masonii aveau ceva de obiectat despre restul, recomandându-se în fmal pe ei însisi ca fiind mai întelepti si mai buni. Magii „albi“ sustineau ca ei se muleaza mai bine pe structura sufleteasca a omului apusean si ca yoga este pentru orientali. Punctul asupra caruia pareau toti sa ajunga la consens era acela ca Biserica este o institutie moarta, stupida, o fosila vrednica de mila care nu poseda cunoastere, putere, viata. In general, însa, îsi adaptau punctul de vedere în functie de discutie si de circumstanta. Urmareau cu atentie ce camasa ideologica este la moda si o îmbracau pe aceea. Desigur, n-am depistat din prima instanta aceste tertipuri prozelitiste, desi s-ar fi cuvenit sa fiu mai vigilent. Eram însa lipsit de orice viclenie în tot acest tavalug. Surprinzator, dar asa s-a întâmplat.


Pe maica Gavrilia, în lume Avrilia Papayanni (1897-1992), am întâlnit-o în Atena, la ani de zile dupa calatoria mea în India. Auzisem ca traise mult timp în India, ca era înzestrata cu daruri duhovnicesti si ca avea un mod simplu si delicat de a si-i apropia mai ales pe tineri, într-adevar, îmi amintesc cu emotie de felul în care m-a primit, s-a îngrijit de mine si mi-a vorbit la singura noastra întâlnire dintr-un apartament al Atenei.

Maica 1-a cunoscut pe gurul Shivananda, care a fost maestrul gurului Satyananda, învatator la rândul sau al actualului guru Niranjananda. Altfel spus, Niranjan, pe care l-am cunoscut eu, era nepot spiritual al lui Shivananda, pe care îl cunoscuse maica Gavrilia.

swami shivananda 3

Dupa luni de zile am aflat ca obisnuiesc sa faca astfel de lucruri prin invocarea duhurilor rele, fie pentru a-i speria pe cei care nu se arata cooperanti, fie pentru a-i vraji cu scopul de a-i determina sa ramâna acolo definitiv. Cunosc o femeie germana care a înnebunit dupa toate cele pe care i le facusera. Peste câteva zile, a venit Shivananda în persoana si mi-a propus sa urc la etaj, deoarece mi se daduse o camera gresita! Eu am pastrat-o însa pe cea veche. De atunci au început cu totii sa ma priveasca ciudat… Simteau ca Cineva mai puternic ma ocroteste, iar eu – ca venise timpul sa plec“.

swamiji Niranjananda

Vedem asadar ca „nepotul“ (Niranjananda) a utilizat împotriva mea aproximativ aceleasi tehnici si metode pe care le folosise „bunicul“ (Shivananda) împotriva maicii Gavrilia. Cu alte cuvinte, nu este nicidecum vorba despre întâmplari izolate, ci avem de-a face cu o întreaga traditie „spirituala“ (mai bine zis demonica) ce se transmite din generatie în generatie.

yoga

Simpatizez enorm poporul indian. De altfel, mi-as fi dorit mult sa-i pot ajuta cumva pe oamenii de acolo, în marea lor saracie si durere. Parintele Paisie afirma despre indieni ca sunt un popor cu o profunzime spirituala distincta, ca manifesta îmbucuratoare nelinisti si cautari spirituale. Spunea admirativ despre ei: „Inima nu li se umple de suruburi si table. Au dorul acela dupa Dumnezeu, dar se afla în ratacire. Diavolul îi înseala si îi mutileaza duhovniceste. Daca acest popor L-ar cunoaste pe Hristos, cu inima pe care o are, ar spori nespus de mult“.

paisios5

Ma repet, cine doreste poate da cautare pe google dupa acest initiati indieni si cum Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru fiecare alege ce i se potriveste.

Nu pot sa nu recunosc ca aceasta carte m-a marcat. Curiozitatea nu inseamna insa prostie. Daca nu as fi avut un graunte de Credinta dar un mic strop de inteligenta m-as fi rugat indiferent cum, numai sa urmez Calea lui Hristos.

Prin tot ce a facut , prin toate vorbele Sale, Iisus ne-a invatat sa fim buni, sa iertam, sa iubim, etc si inainte de orice EXEMPLU s-a dat pe EL ca exemplu.

Nu ne-a umplut de sfaturi si cuvinte sofisticate ci a facut El ce ar trebui sa facem noi. S-a rastignit pentru noi si ar trebui sa ne intrebam Constiinta.. noi pentru cine am face acest sacrificiu.. daca l-am face ….

Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie este o carte scrisa nu de un “popa” indoctrinat nici de vreun specialist in abureli, ci este marturia unui om care a incercat si care a trait pe pielea lui evenimentele.

Inainte de final vreau sa priviti din nou o icoana a Mantuitorului si sa va amintiti de blandetea si dragostea Lui pentru fiecare dintre noi.

Hristos21

Cine are minte sa ia aminte spunea parintele Arsenie Boca…

“Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stapânirea ruseasca de astazi se va rasturna si popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turciei, care va disparea de pe harta. Ciprul va primi o palma vremelnica de la turci. Din aceasta conflagratie generala, însa, se va naste Bizantul. Toate sunt conduse de Logosul divin, nici de americani, nici de evrei. Acestia se impun câteodata, pentru ca Dumnezeu îngaduie, ca sa-i pedepseasca pe ai Sai.
Vechiul Israel, evlaviosii din vechime, evreii, au fost pedepsiti de 7 ori. Si au fost robi timp de 70 de ani la persi. Când s-a încheiat pedeapsa, acestia au revenit. A fost o pedeapsa, o palma data de Dumnezeu, ca sa se trezeasca. Acesti evrei au fost vechiul Israel. Astazi, noul Israel suntem noi, si pedeapsa noastra este de 70 de ori câte 7 si nu înseptita, pentru ca noi am avut cunoasterea dumnezeiasca. Robia noastra de 70 de ori câte 7 (1453 de la cucerirea Constantinopolului) concretizata prin Islam, de-abia acum se încheie. Acesta a fost canonul lui Dumnezeu pentru pacatele noastre.

Acum va fi marea conflagratie, Armaghedonul. Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedica sa se raspândeasca este stapânirea ruseasca împartita, care sta în coasta americanilor. Însa poporul rus îi va arunca si popoarele crestinesti ale Balcanilor vor reveni. Rusii vor acum sa iasa la Marea Mediterana, acesta va fi imboldul. Însa nu va fi acesta adevarul, ci faptul ca Dumnezeu îi provoaca precum instrumentele Lui. Acestia coborând vor stinge si vor pierde într-o saptamâna vijelia turceasca. Si, când vor ajunge prietenii Turciei (adica urmasii cruciatilor), adica popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagratie si vor fi nimiciti. Ciprul va primi palma de la turci (pentru ca acum este neatins), dar va fi vremelnica. Turcia se va stinge, si nu va exista nicio pagina în istoria universala care sa aminteasca faptul ca a existat acest neam osândit. sursa

Viata Sfantului Paisie Aghioritul – film rusesc subtitrat

 Gheronda Paisie Aghioritul cantand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.