Un oras subteran, vechi de 5.000 de ani, descoperit în Turcia

Constructorii turci au descoperit din întâmplare unul dintre cele mai mari si mai complexe orase subterane din lume, în regiunea Cappadocia din estul Turciei.

Regiunea este renumita pentru formatiunile sale stâncoase spectaculoase, vaile adânci si ascunzatorile subterane, sapate în Antichitate în rocile vulcanice care alcatuiesc relieful acelei zone.

Savantii afirma ca noua descoperire reprezinta cel mai mare oras subteran din Cappadocia, constând într-o retea de tuneluri, întinsa pe o distanta de 7 kilometri, în care au fost construite locuinte, biserici secrete si morminte.

Orasul subteran dateaza din urma cu 5.000 de ani si a fost descoperit atunci când constructorii din regiune au gasit o retea de tuneluri, în timp ce executau o serie de lucrari de excavatie.

Tunelurile se afla sub cetatea antica Nevsehir si zonele adiacente acesteia.

Acea asezare umana, construita pe mai multe niveluri, includea spatii de locuit, bucatarii, pivnite pentru vinuri, capele si scari care duceau la suprafata, potrivit unui studiu publicat în revista National Geographic.

Structura subterana seamana foarte mult cu un alt oras subteran, Derinkuyu, aflat în apropiere, ce a fost descoperit în 1963.

Derinkuyu avea în trecut pâna la 20.000 de rezidenti, care locuiau sub pamânt, într-un oras subteran cu 11 niveluri si cu 600 de intrari. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.