Un val de caldura extrema a lovit Europa si situatia nu se va indrepta prea curand. Deja temperaturile au depasit 40 de grade in unele regiuni si se asteapta sa se apropie de 50.

Sudul Italiei se confrunta cu incendiile. Miercuri noapte, din cauza focului din Calampiso, o statiune la vest de Palermo, capitala siciliana, au fost evacuati peste 700 de turisti, relateaza The Guardian. 10 au fost dusi la spital, dupa ce au inhalat fum. Din fericire, incendiile din Calampiso se afla acum sub control.

Focul arde si langa Napoli, pe culmile muntelui Vezuviu. Turistii au fost avertizati sa nu se apropie de zona.

Nu toate incendiile s-au aprins din cauza secetei. Ministrul Mediului din Italia a anuntat ca un barbat a fost retinut, fiind banuit ca ar pus intentionat foc. Acesta a amenintat ca astfel de acte se pot pedepsi si cu 15 ani de inchisoare.

In prezent se discuta daca sa fie sau nu trimisa armata pentru a lupta cu focul, langa vulcan.
In Grecia, valul de caldura a facut ca mai multe situri arheologice din tara, printre care si Acropole, din Atena, sa fie inchise miercuri.

Ministrul elen al Culturii a anuntat ca toate siturile vor fi inchise intre 13.00 – 17.00, veste deloc buna pentru valul de turisti, mai mare decat in alti ani.

In Atena au fost deschise mai multe cluburi pentru seniori si infirmi, dotate cu aer conditionat, functionale in intervalul orar 8.00 – 20.00. Multi batrani vin aici pentru a face fata caldurii, acasa neavand aer conditionat.
ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.