Val de agresiuni sexuale in Germania: Primul raport al anchetei asupra violentelor din Koln

Autoritatile germane urmeaza sa fac public luni primul raport aprofundat al anchetei asupra violentelor din Koln, aflate la originea a peste 500 de plangeri ale victimelor si care fragilizeaza pozitia cancelarului Angela Merkel in problema refugiatilor.

Paralel, in cursul serii, o manifestatie impotriva refugiatilor si impotriva cancelarului german va fi organizata la Leipzig (est) de ramura locala a miscarii islamofobe Pegida, dupa o adunare similara la Koln in cursul weekendului, marcata de ciocniri cu politia.

Ministrul de interne al landului Rhenania de Nord-Westphalia, Ralf Jager, va fi audiat in fata parlamentului regional la 10:00 (09:00 GMT). El a promis o prezentare completa a anchetei privind agresiunile in serie din noaptea de Anul Nou, vizand in special femei.

Numarul plangerilor impotriva violentelor in cursul noptii de Anul Nou la Koln creste de la o zi la alta. Potrivit ultimelor date, ele ajunsesera duminica la 516, dintre care 40% pentru agresiuni sexuale.

In cursul aceleiasi nopti, orasul Hamburg a fost si el scena unor acte de violenta, unde s-au inregistrat 133 de plangeri, in special pentru agresiuni sexuale.

Pentru moment, 19 persoane sunt considerate suspecte la Koln. Politia s-a referit in special la refugiati si imigranti ilegali, originari din Africa de Nord, fara a anunta retineri pentru faptele cele mai grave, precum violurile. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.