Valea misterioasa din China

Black Bamboo Ditch, Valea Bambusilor Negri este situata in sud vestul provinciei Sichuan, China. Zona este cunoscuta si ca Triunghiul Bermudelor din China, datorita fenomenelor paranormale, disparitiilor misterioase si legendelor ce inconjoara aceste locuri.

Localnicii o numesc “inspaimantatoare vale a mortii”.

sichuan

Exista foarte multe legende despre acest loc misterios unde a fost descoperit scheletul unei pasari gigant cu aripile de 1 metru lungime, prin anii ’80. 30 de soldati apartinand armatei Kuomitang au disparut fara urma in padurea de bambus Hei Zhu Gou. In iunie 1955 alti doi soldati s-au facut nevazuti in aceeasi zona.

O echipa de investigatori a pornit in 1964 sa descopere secretele locului, avand ca ghid un vanator cu experienta. La intrarea in trecatoare 2 caini insotitori au disparut si nu s-au mai intors niciodata. Dintr-o data o ceata densa a acoperit locul, panicandu-i pe exploratori si fortandu-i sa se intoarca.

bamboo

In 1976 alti trei curajosi au plecat in Valea Bambusilor Negri, disparand pentru totdeauna. Dupa aproximativ trei luni, o echipa de salvare a descoperit trei schelete.

Zona este cunoscuta ca avand risc seismic ridicat si probabil va reaminti ca in anul 2008 un cutremur cu magnitudinea de 7.8 grade pe scara Richter a devastat Sichuan.

Valea Mortii din Sichuan are o intindere de aproximativ 180 kilometri patrati, este greu accesibila si in padurile foarte dense isi au adapostul multe animale salbatice. Localnicii povestesc mereu despre disparitii in zona, moartea oamenilor sau a animalelor. In 1966 o expeditie militara de dorea cartografiere zonei a disparut fara urma.

bamboo valley3

Ar putea fi ceata densa o cauza a disparitiilor misterioase ? Sau poate gaze otravitoare ce ar putea fi in zona ? Potrivit unor surse rusesti cei care au fost surprinsi de ceata, au auzit zgomote ciudate si au pierdut notiunea timpului.

Hei Zhu Gou

In Valea Bambusilor Negri au avut loc si accidente de avion inexplicabile, iar in 1995 au disparut in zona cativa soldati, fiind gasite dupa un timp numai armele din dotare.

china

Cercetatorii au organizat recent o expeditie in zona anomaliilor din Sichuan. Ei au afirmat ca s-au petrecut ciudate accidente din cauza aburilor si gazelor produse de plantele de bambus care putrezesc si care, invaluindu-i pe oameni, ii ameteste iar acestia, pierzind drumul, ratacindu-se, cad in fisurile care sint abundente in zona, murind.. Alti oameni de stiinta sint siguri ca aceasta solutie data misterioaselor morti este doar aparenta.

De fapt, afirma unii, tragediile care apar acolo au drept cauza un cimp magnetic neobisnuit de puternic. Aceasta particularitate este tipica si pentru o alta vale chineza a mortii situata in muntii din provincia Jilin. Din cauze necunoscute, avioanele se prabusesc si oamenii dispar in mod straniu. Li se intimpla uneori si culegatorilor de ginseng, care cunosc perfect locurile, sa nu se mai intoarca niciodata acasa din munti. Busola vibreaza si unii oameni chiar isi pierd memoria si se ratacesc acolo.” Sursa

Hei Zhu Gou2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.