Vartejuri de apa gigantice in Atlantic

Un grup de cercetatori americani a descoperit in oceanul Atlantic doua vartejuri de apa gigant. Senzationala descoperire a fost facuta in largul coastelor statelor Guyana si Surinam. Uimitor este faptul ca aceasta zona a oceanului a fost intens observata si nimeni nu se astepta ca un astfel de fenomen sa fie vazut in zona respectiva, anunta Pravda.

Potrivit omului de stiinta brazilian Guilherme Castellane, cele doua vartejuri au un diametru de aproximativ 400 kilometri. Potrivit oamenilor de stiinta, acest fenomen este rezultatul a ceea ce se cheama “curenti verticali” si influenta lor asupra schimbarilor climatice a fost observata de-a lungul mai multor ani. In acest moment, oamenii de stiinta studiaza studiaza influenta acestor doua vartejuri gigant asupra climei din America latina si Africa. Cercetatorii fenomenului nu stiu cum aceste vartejuri ar putea influenta clima din America Centrala si America de Sud.

Nu se stiu cauzele aparitiei acestor vartejuri in largul coastelor sud-americane sau daca ele se formeaza la fel ca in alte parti ale lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.