Viata dupa moarte – Marturii cutremuratoare

Dr. Bruce Greyson este un renumit psihiatru american, nascut in 1946, care a scris numeroase carti si articole despre oameni care nu au stiut de moartea lor. In opinia lui Constiinta supravietuieste mortii.

Un baiat de 9 ani suferea de febra mare de 2 zile. S-a trezit in mijlocul noptii, in jurul orei 3, cand febra ii mai scazuse si le-a spus parintilor ca a stat de vorba cu bunicul decedat, rudele trecute in lumea nevazuta si cu sora lui.

2viata

Tatal pustiului discutase in urma cu cateva zile cu fiica lui in varsta de 19 ani si toate erau ok. A doua zi dupa povestea baiatului au fost anuntati ca fata lor a avut un accident de masina si a decedat. Uimitor este faptul ca sora baiatului a murit in jur de miezul noptii, cu putin timp inainte ca Eddie sa se trezeasca. Aceasta experientaa fost consemnata de dr. Dale intr-o carte despre experientele copiilor in apropierea mortii.

2viata5

Un alt caz la fel de ciudat este cel al unei femei amerindiene care a avut un accident de masina si era foarte grav ranite. Un strain s-a apropiat sa o ajute insa ea l-a rugat sa ii transmita mamei ei care se afla in rezervatia indienilor ca este ok si ca este foarte fericita ca il are alaturi pe tatal ei. Barbatul a cautat femeia si i-a transmis mesajul fetei care a decedat. S-a dovedit apoi ca sotul femeii facuse stop cardiac si murise cu o ora inainte de accidentul fiicei. Cazul a fost descris intr-o carte aparuta in 1983 scrisa de Elisabeth Kubler – Ross.

2viata4

Doamna Hicks a trait in Anglia secolului XIX. Era pe patul de moarte si fiul ei Eddie care locuia in Australia. Rudele care stateau la capataiul femeii si-au amintit ca ea a spus ceva fara logica in acele clipe ” saracul Eddie, arata cam bolnav si a cazut”. Toti stiau ca baiatul era in regula si nu era bolnav. Mai tarziu s-a dovedit ca mama avusese dreptate. Baiatul ei a fost intr-adevar bolnav cu febra si stari de rau si a cazut de pe cal exact in ziua in care femeia a rostit acele cuvinte neintelese. Cazul a fost descris in revista societatii de paranormal din 1899.

2viata3

Un pusti de 7 ani avea leucemie in faza terminala si i-a povestit mamei caa fost in Cer. Acolo a vazut un om pe care mama sa il cunostea si care a murit in accident de masina. Femeia nu ii povestise niciodata baiatului despre fostul ei iubit, despre care a aflat ulterior ca a decedat exact in ziua in care pustiul a avut o viziune. Cazul este relatat intr-o carte scrisa de Melvin Morse si Paul Perry in 1990.

2viata1

O femeie in varsta a decedat in SUA. In jurul ei nepotii vegheau cand au auzit-o pe femeie intreband ” Will esti si tu aici ?”. Will era de fapt stra-bunicul femeii care traise in Anglia. Familia a aflat mai tarziu ca barbatul decedase cu 2 zile inainte de viziunea femeii. Cazul ei a fost descris de Ian Stevenson intr-o carte aparuta in 1959.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

<

p align=”center”>2copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.