Vietile Sfintilor, minuni, filme – video

Vietile Sfintilor sunt exemple vii ale unor oameni obisnuiti care au reusit sa invinga frica, mentalitatile si propriile slabiciuni. Unii au dus o viata dezordonata ca sa nu spun destrabalata, altii insa au vietuit ascetic sau devenit Mucenici dupa ce nu s-a dezis de Hristos nici in ultima clipa de viata. Pe toti i-a unit Credinta si iubirea fata de Fiul lui Dumnezeu. Viata imorala a devenit intr-o clipa total opusa, viata pustniceasca cu multe restrictii impuse dar foarta multa iubire sau martirii intru Hristos au facut sa fie astazi respectati si sa aiba zile de praznuire in calendar.

Daca nu ar exista raul nu am avea metoda de comparatie, daca toti am fi blonzi si cu trasaturi si comportament identic ar fi monotonie si daca ar fi vesnic iarna am ingheta ca pinguinii. Cum ar fi aratat lumea de astazi daca nu ar fi existat Hristos ?

Hristos cruce

Ce am fi sarbatorit in locul Pastelui sau Craciunului ? Numele noastre ar fi fost simple litere insiruite la fel cum am ajuns astazi.. sa reprezentam o adunatura de cifre fara sentimente sau simboluri.

Cand spui cuiva Ion te gandesti la Ioan Botezatorul si viata lui daruita lui Dumnezeu, cand spui Gheorghe, Dumitru, Efrem, etc cu greu iti poti opri gandul sa nu zboare in trecut la cei ce au purtat acest nume. Au patimit si nu s-au temut de nimic sa spuna ceea ce simteau si credeau. Nu puteau fi cumparati si nici manipulati.

sf efrem3

Va invitam sa urmariti cateva filme ortodoxe despre vietile Sfintilor. Lista va fi actualizata permanent si va invitam sa ne semnalati si alte materiale video care nu se regasesc la noi.

Va dorim vizionare placuta!

 

Viata si minunile Sf. Nectarie Taumaturgul de la Eghina (film documentar)

Viata Sfintei Maria Egipteanca

Viata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe

Sfantul Ioan Rusul – Documentar titrat in limba romana

Viata Sfantului Mare Mucenic Mina

Viata Cuviosului Paisie Aghioritul – Partea I – Film rusesc subtitrat

Viata si Pestera Sf.Cuv.Teodora de la Sihla

Parintele Arsenie Boca

Viata Sfantului Luca al Crimeii – doctor fara de arginti

Lavra Sveatogorsk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.