Vin transformat in apa la Ierusalim

Despre minunea savarsita de Hristos cand a transformat vinul in apa s-a scris destul. “Transformarea apei în vin la Nunta din Cana Galileei este prima minune a lui Iisus, consemnata în Evanghelia dupa Ioan.
Dupa relatarea biblica, Iisus si ucenicii sai au fost invitati la o nunta si, când s-a terminat vinul, Iisus a transformat apa în vin, savârsind o minune.
Localizarea exacta a Canei a fost subiectul unor dezbateri în rândul cercetatorilor si arheologilor biblici si câteva sate din Galileea sunt presupuse a fi acea localitate.”

Ei bine si vinul se poate transforma in apa. Zilele trecute imi relata cineva o poveste despre asa ceva.

cana galileii

Acum cativa ani o echipa de romani lucra in Israel. Cu ocazia Sarbatorilor , patronii le-au facut o surpriza si pe langa cateva produse romanesti le-au oferit si cate o sticla de vin, Grasa de Cotnari. Multi dintre noi stiu valoarea si delicatetea acestui vin, cu gustul dulce acrisor si lichidul aromat ce parca te unge pe gat cand il bei.

Cativa din grup, chiar daca nu prea erau ortodoxi convinsi, au mers sa se inchine in Biserica Sfantului Mormant. Si-au luat cu ei si micile daruri si nu mica le-a fost uimirea cand au descoperit apa in sticla de vin. Cei care nu au intrat in biserica aveau vin in sticle, insa cei care trecusera pragul locasului Sfant au vazut cu ochii lor minunea.

Intamplarea i-a zguduit pe unii din temelii si i-a fortat sa isi reevalueze tot ce credeau si gandeau. Dumnezeu a facut o minune sub ochii lor.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.