Zeii au venit din Cer . Cine sunt , de unde au venit si incotro au plecat ?

Istoria antica abunda de legende despre zei. Cine sunt acesti zei si de ce nu isi fac simtita prezenta ? Quetzalcoatl este zeul creator al lumii noastre, in mitologia aztecasi se afla pe fundul oceanului. Mayasii priveau Cerul de unde venisera candva zeii. Temerari, intelepti, puternici, stralucitori precum soarele, zeii antichitatii isi fac prezenta in istoria tuturor popoarelor. La maori zeitatea suprema se numea Iho tradus ca “inaltul, cel mai inalt”, la africanii Akposo “cel ce stapaneste tariile cerului” se numea Uvolavu.

zei

 

Textele mesopotamiene religioase, în special în akkadiana, arata o serie de termeni, cum ar namrirru, puluthu, melamnu, de obicei tradus ca” splendoare “, sau sinonime, stralucirea semnificativ, lumina care inconjoara corpul de divinitate, si ca este radiaza: termeni care se aplica, de asemenea, obiecte si persoane apartinând sa-l sub o legatura speciala …… luminozitatea zeilor, precum si cea a regilor, este semnificativ de vitalitate, în diversele sale forme: frumusetea, puterea si puterea …. Exista similitudini cu aceste cuvinte alte akkadiene de limbi diferite:. kabod, ebraica, Kharis, greaca xvarenah, iranian, etc. Zeul suprem al aborigenilor din Australia este Baiame,( cel ce a coborat din cer pe pamant).

Desi exista multe dovezi care vorbesc despre contactul oamenilor cu zeii, stiinta respinge aceasta ipoteza. Ce metoda de transmitere exista in antichitate, in asa fel incat povestile cu zeii sositi din cer sa aiba astfel de asemanari ?

Popol Vuh este Geneza mayasa si contine majoritatea elementelor mitologice ale mayasilor. Descoperit in secolul 16, documentul religios descrie Facerea Lumii si modul cum zeii au creat oamenii. Nemultumiti de primele rezultate ei au creat Potopul, menit sa distruga tot ce intalneste in cale.

gemenii

 

In 2009 dr. Richard Hansen a facut o descoperire surprinzatoare la El Mirador. “

Noi am descoperit zeii originari mayasi, coborand pe pamant. Descoperirea consta intr-o friza de piatra unde se vad 2 fapturi identice care inoata in cer. Cred ca este vorba de Izabalanque si Hunapu, fii unui zeu maya”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.